Tengerimalac vásárlás után még az autószerviz is hátra volt

Kislányom nagyon érdeklődik a természet, a növények és az állatok iránt. Órákig képes a fűben feküdni, nagyítóval figyelni a hangyákat, bogarakat. De olyan is előfordult már, hogy egy békát, mint új kis barátját akar behozni a házba. Legnagyobb örömömre…

Régóta kérlelt már egy kisállatért, így úgy döntöttünk, beszerzünk neki egy tengerimalacot közelgő születésnapja alkalmából. Nagy volt az öröm és persze együtt indult el a család, hogy kiválasszuk nagylányom új kiskedvencét. Egy nagyon édes, fehér alapon barna-fekete foltos malackára esett a választása, akit Datolyának nevezett el.

Miután végeztünk a terrárium, az élelem, alom és egyéb kellékek megvásárlásával, férjem hazavitt bennünket és visszament az autót szervizeltetni, mert lassan vizsgáztatni kellett. Már napokkal előtte megvolt az időpontja, amit online foglalt le a Méta Autószerviz honlapján, a www.metaautoszerviz.hu-n. Már hosszú ideje csak ide hozzuk a kocsit, bármilyen szerelési, karbantartási munkáról legyen is szó.

A szolgáltatások nagyon széleskörűek. Van itt autó átvizsgálás, klímatisztítás, autóvillamossági szerelések, futómű szerviz Budapest, Méta utca 13 szám alatt, a 19. kerületben.

Nekünk ezúttal nem volt különösebb gondunk az autóval, de a férjem vizsga előtt mindenképpen szerette volna átnézetni.  A Méta Autószerviz szakemberei is tudják, hogy ezt a folyamatot csak nagyon precízen és körültekintően lehet elvégezni. A részletességre azért van nagy szükség, mert csak így lehet azokat a hibákat és működési rendellenességeket kiszűrni, melyeknek semmilyen előzetes jelük nincsen. Tulajdonképpen minden szervizfolyamatot ilyen alapos átvizsgálással kezdenek.

Többféle átvizsgálási csomag van

Ebben a műhelyben háromféle átvizsgálási csomag érhető el. Műszaki vizsga előtti-, adás-vétel előtti átvizsgálás, illetve a fék-futómű átvizsgálása.

Műszaki vizsga előtt éppen az esetleges rejtett hibák előfordulása miatt ajánlott nagyon erősen átnézetni az autót. Hiszen lehet, hogy ránézésre nincs semmi baja, viszont a vizsga során derül ki, hogy olyan alkatrész nem működik megfelelően, ami miatt a kocsi megbukik.

Itt rendkívül alaposan végzik el ezt a folyamatot, mely egy 30 pontos check lista alapján zajlik le. Ennek során megnézik például a fékpedálokat, szélvédő állapotát, kormányszervót, vagy a fékcsöveket. Az átvizsgálás eredményét digitális munkalapon rögzítik, mely pontos képet nyújt a gépjármű állapotáról.

Gépi, diagnosztikai hibakód olvasást is végeznek az autó átvizsgálása során. Ez az eljárás tudja csak igazán a rejtett hibákat feltárni. Speciális műszerre van szükség hozzá. De nemcsak a műszaki előtti átvizsgálásban, hanem magának a műszaki vizsgának a lebonyolításában is kaphatunk segítséget.

Ha autót szeretnénk vásárolni és tisztában szeretnénk lenni annak állapotával, akkor is kérhetjük a Méta Autószerviz segítségét. Ugyanazon ellenőrző listán haladnak végig, mint a műszaki vizsga előtti átvizsgálás során, de ez még kiegészül pár dologgal. Adás-vétel előtt ugyanis még megnézik, hogy a futómű, a váltó és a motor milyen állapotban van. Milyen a rétegvastagság, milyen képet mutat a karosszéria, a belső tér, a különböző alkatrészek, tartozékok. Még egy próbakörre is elviszik a kiszemelt autót.

A fékeket és futóműveket is egy átvizsgálási csomagban ellenőrzik le. Ez a lista 17 pontból áll. A futómű szerviz Budapesten is érhető el.

Mi már fordultunk hozzájuk adás-vétel előtt állva, hogy átvizsgálást kérjünk, és műszaki előtt is mindig hozzájuk fordulunk. Férjem nagyon szereti és kényelmesnek találja az online időpont foglaló rendszert is, hiszen a kiválasztott időpontban, ha visszaigazolták, csak vele foglalkoznak, nem kell várakozni, sorban állni.

Aznap mindenki elégedett volt. Lánykám az új tengerimalacának örült, a férjem pedig annak, hogy megtudta a kocsi kifogástalan állapotban van és műszaki vizsgára mehet.