A tengerimalacok számára fontos a megfelelő hőmérséklet

Mióta világ a világ macskáim voltak és sosem gondolkoztam el azon, hogy más kisállatot is szerethetnék. Azonban az egyik exbarátnőmnek rengeteg tengerimalaca volt, akikkel eleinte nem tudtam mit kezdeni, de egy idő után szó szerint szerelmes lettem beléjük. Sajnos a lánnyal nem sokáig maradtunk együtt és őszintén szólva a kis tengerimalacokat jobban fájt elveszíteni, mint őt. Nem sokáig gondolkoztam azon, hogy veszek magamnak is egyet, aztán egyre több ilyen kis lakótársam lett, valahogy nem bírtam betelni velük és még egy Tengerimalac Klubhoz is csatlakoztam. Elképesztően nagy játszóteret alakítottam ki számukra a kicsinek mondható lakásomban. Az évek alatt a sajátjaim mellett be is fogadtam néhányat, akiknek aztán sikerült megfelelő gazdit találni, így fontosnak is érezhettem magam ezen a területen. Rengeteget olvastam a tengerimalacok megfelelő tartásáról és amikor megtudtam, hogy nem mindegy milyen hőmérsékleten élnek, rögtön beszereztem egy termosztátot az otthonomba, hogy mindig ugyanolyan hőfokot tudjak biztosítani a malacok számára.

vizgazfutesszerelo24

A termosztát beszerelése után néhány évvel azonban egyik nap, munkából hazaérve nagyon meleg volt a lakásban, aminek először nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget, gyorsan lejjebb vettem a hőmérsékletet, nehogy a tengerimalacoknak bajuk essen, hiszen a túl meleget nem bírják és könnyen hőgutát kaphatnak. A hőmérséklet csak nem akart jobb lenni és ez nagyon nem tetszett, gyanakodni kezdtem arra, hogy a termosztáttal van valami gond, ezért elkezdtem keresgélni szerelő után. Gyorsan megnéztem, hogy a malacokkal minden rendben van-e, hiszen nem tudhattam mióta áll fenn ez a helyzet, hiszen egész nap munkában voltam és dolgoztam.

Az interneten keresgélve rátaláltam a vizgazfutesszerelo24 oldalra, ahol többféle szereléssel is foglalkozni ahogy az a nevükből is kiderül. Foglalkoznak vízszereléssel, gázszereléssel és fűtésszereléssel, amire pont szükségem volt, mire a fűtésszerelés menüpont alatt ott figyelt rám a termosztát szerelés kifejezés. Rettentő boldog voltam, ezért még gyorsan futottam egy kört az oldalon, hogy lássam kik is ők. Amin nagyon meglepődtem az az volt, hogy akár 1 órán belül ki is jönnek és megjavítják a problémás dolgot. Ez számomra nagyon fontos volt, mivel a tengerimalacok épsége volt a tét. Rögtön fel is hívtam őket, elmondtam, hogy valószínűleg nem működik megfelelően a termosztát, ezért kerestem fel őket és szeretném, ha minél hamarabb ide tudnának jönni, mivel a tengerimalacaim nem bírják a magas hőmérsékletet. Megígérték, hogy sietnek amint tudnak, de mivel nem Budapesten élek, így lehet egy kis csúszás, mivel sok a melójuk. Budapest vonzáskörzetében élek, ami beleillik a kiszállási körzetükbe, úgyhogy reméltem, hogy gyorsan ideérnek. Számomra egy hatalmas piros pont volt az, hogy már fél órával később ott álltak a lakás előtt. Beengedtem őket és megnézték a termosztátot, ami sajnos valóban tönkrement. A szerelők is panaszkodtak a nagy melegre, ami a lakásomban várta őket, de ettől függetlenül gyorsan megoldották a problémámat és ezért nagyon hálás vagyok nekik. A tengerimalackáim is jól vannak, de a szerelőcsapat érkezéséig azért próbáltam nekik jobb hőérzetet adni.

Szerencsém volt, hogy rátaláltam a vizgazfutesszerelo24 oldalra, hiszen nem gondolom, hogy a legtöbben ilyen gyorsan kijöttek volna és megszerelik a termosztátot, de számomra és legfőképpen a tengerimalacok számára ez életmentő volt.