Egy jó baráttal lehet beszélgetni tengerimalacokról is, napelemről is

Amikor évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy szeretnék tengerimalacokat tartani, nem gondoltam volna, hogy egy életre szóló barátság is jár mellé. Neten keresgéltem ugyanis, mindenféle facebook csoportokban, és találtam is egy tengerimalacos csoportot, ahol épp valaki kiírta, hogy fialt a malackája, és szívesen ad másoknak a bébikből. Azonnal írtam is neki, közel is lakott hozzánk, néhány nap múlva pedig mentem is kiválasztani a malacokat. Váltottunk már akkor néhány szót, mert bár alaposan utána olvastam mindennek, ami a malactartást illeti, mégis szívesen kérdeztem tőle, aki tényleg tart tenegerimalackákat, ergo bőven van tapasztalata a témában.

Akkor bíztatott Zoli, hogy bármi van, nyugodtan írjak neki messengeren, és bevallom, írtam is, és tényleg sikerült összebarátkozni, találkozni is szoktunk rendszeresen.

Múltkor épp napelem támogatással volt tele a fejem, és mikor beültünk Zolival kávézni egyik belvárosi presszóba Budapesten, fel is dobtam neki is a témát. A szüleim tervezik ugyanis, hogy napelemes rendszert telepítenek a családi házunkra, és az az igazság, hogy megvan ugyan rá a pénz, de azért kicsi szeretnének utána járni, hogy esetleg lenne-e lehetőség valami jó kis napelem támogatásra. Márt bár azt mondják, hogy a napelem egy olyan befektetés, ami visszafizeti az árát, azért nem kis beruházás kifizetni egy napelemes rendszert zsebből.

A legnagyobb meglepetésemre Zoli mondta, hogy az ő szülei is nemrég foglalkoztak ezzel, és ő úgy tudja, hogy napelem támogatás nincs kiírva az évre már, és sajnos Pest megyében már a 0%-os hitelre se volt lehetőség. Mindenesetre linkelt egy nagyon jó oldalt, a napelempalyazatok.hu címen, amit a Pentele Solar nevű vállalkozás üzemeltet, ahol nagyon sok hasznos infónak utána lehet járni, rengeteg érdekes, informatív cikk van a napelemes rendszerekkel, napelem támogatásokkal kapcsolatban. Megköszöntem neki a linket, le is mentettem, és már alig vártam, hogy megmutathassam a szüleimnek is, és együtt áttanulmányozzuk ezt az oldalt.

Zoli nagyon ajánlotta ezt a céget, a szülei is velük dolgoztak együtt, és rendkívül elégedettek voltak a szolgáltatással, amit nyújtottak. A szüleim is átnézték az oldalt, majd úgy döntöttek, hogy felveszik a kapcsolatot a Pentele Solarral.

Én nem voltam épp otthon, mikor a kollégájuk kijött a helyszíni felmérést elvégezni, de anyám nagyon elégedett volt vele, állítólag nagyon kedves és segítőkész volt a szakember. Miután átbeszélték, hogy milyen erősségű, típusú napelemes rendszert szeretnének a szüleim, nagyon gyorsan küldték is az árajánlatot. Szerencsére pont belefért a keretbe, így napelem támogatás nélkül is sikerült megvásárolni a rendszert.

Amikor legközelebb találkoztam Zolival, már izgatottan meséltem neki, hogy nekünk is van már napelemes rendszerünk.