A tengerimalac gondozás mellett balatoni programötleteket is kaptam

Már régóta gondolkodok azon, hogy befogadok egy kisállatot, mivel gyerekkoromban a szülői szigor nem nagyon engedélyezett szőrmókokat a házban, „nehogy összepiszkolja a falat”, vagy „nehogy széthullajtsa itt nekünk a szőrét”. Mivel azonban már a saját lakásomban élek, megengedhetem magamnak, hogy egy puha, kedves kis barátot tartsak az otthonomban.

A tengerimalacok mellet döntöttem, ugyanis teljesen levettek a lábamról, mióta megismerkedtem az egyik barátnőm, Dóri malacával, Jean-Paullal. A minap is átmentem hozzájuk látogatóba, hogy még utoljára kikérdezzem Dórit a tengerimalac tartás rejtelmeiről és fortélyairól. Miközben Jean-Paulnak adogattam be a jobbnál jobb falatokat a ketrecébe, megbeszéltük a hétvégi terveinket Dórival, aki, mint kiderült, csapaépítő tréningre fog menni a Balatonra.

csapatépítő programok

Ez kicsit ledöbbentett, mert a legtöbb cég nem nagyon szervezi városon kívülre a csapatépítő tréningjeit.  Dórinak azonban szerencséje van a munkahelyével, mert egy komplett élménytúrára viszi őket a munkáltatója. A csapatépítő programok Siófok kikötőjéből fognak indulni, és az egész csapat egy vitorlás hajón ismerkedhet meg jobban egymással, csapatjátékok által. A kirándulás és csapatépítő programok végén, mivel a szervező lehetővé teszi, a balatonfüredi kikötőbe fognak majd megérkezni, ugyanis itt foglaltak nekik szállást éjszakára. Ismerve, hogy Dóriék munkahelyi csapata viszonylag nagyobb, meglepő, hogy egy ekkora társaságnak is meg tudnak szervezni egy ilyen igényes és gazdag programot.

Ami viszont Dórit a legjobban fellelkesítette, az a SUP-os program volt. a vitorlázás mellett a résztvevők kipróbálhatnak SUP deszkás ügyességi versenyeket is. A körültekintő szervezésnek köszönhetően pedig azoknak sem kell kimaradni a programokból, akik nem szeretnének bemenni a Balatonba. A vizes programok lényege, hogy csapatokat állítanak fel, akik mindenféle gyorsasági és ügyességi versenyben vesznek részt, ahol összemérhetik az erejüket, és ezáltal jobban összekovácsololódnak. Ilyenkor persze, aki akarva-akaratlanul is, de kimarad a versenyzésből közben kedve szerint fürdőzhet a Balatonban. A biztonság kedvéért a szervező az összes program idejére szakképzett vízi mentőt is megbíz, így a résztvevőknek nincs mitől tartaniuk.

Más programok is elérhetőek, mint például sárkányhajózás, evezés, és megint csak annak, aki nem szeretne vizes lenni, quad túra.  Remélhetőleg nem fognak ki rossz időt, de ha mégis csak megesne, hogy a legnagyobb vihar éppen azon a napon jön, amelyiken a csapatépítés is van, egy hotel konferencia termében beltéri programokkal készül a szervező. Bár ezek talán nem annyira élmény dúsak, és nem feltétlenül kell a Balatonig menni ahhoz, hogy egy teremben folyjék le a tréning, de azért jó biztosíték, hogy nem fog kárba veszni a készülődés és az izgalom, ami a csapatépítőt megelőzte.

Dóri megadta a weboldal elérhetőségét, ahonnan a főnöke is tájékozódott a programokról, amikor elkezdte szervezni a csapatépítő tréninget. A vitorlás kirándulástól kezdve, szülinapokon, legény- és lánybúcsúkon keresztül az évfordulókig és a leánykérésig mindenféle eseményhez tudnak balatoni élményprogramot biztosítani. Sőt, még balatoni horgászathoz is tudnak hajót szolgáltatni, éjjel-nappal, és vitorlás alapoktatást is vállalnak. 

Van egy olyan érzésem, hogy még nézelődni fogok ezen az oldalon, hiszen nem olyan sokára esküvője lesz az unokatestvéremnek, és még nincsen meg a lánybúcsú programja. Nem mellesleg lehet, hogy „véletlenül” majd én is elejtem a főnökömnek, hogy létezik egy ilyen lehetőség, hátha vevő lenne ő is egy ilyen élményekkel teli csapatépítő tréning megszervezésére.

Végül is tengerimalacot látogatni, és tanácsot kérni mentem át Dórihoz, de megismerkedtem egy remek balatoni lehetőséggel is, úgyhogy a kellemes a hasznossal társult.