Egy kisállat boltba praktikus fémpolcok kellenek

Még kiskoromban, mint minden kisgyerek én is nagyon szerettem volna egy kisállatot. Pontosabban nem csak én, de a húgom is. Persze, addig-addig könyörögtünk a szüleinknek, emlékeim szerint éveken keresztül, hogy lehessen tengerimalacunk, míg végül beadták a derekukat.

El is mentünk a közeli kisállat kereskedésbe, jól ismertek már minket, mert mindig be kellett menni körülnézni, ha arra jártunk. Most így utólag belegondolva, elég erős pszichológiai nyomást akartunk ezzel helyezni a szüleinkre. De a lényeg: kiválasztottuk a tengerimalacokat: egy fiú és egy lány lett. Véletlenül alakult így, mert két nőstényt szerettünk volna, de a kereskedésben valamit nagyon elnéztek. A lányt Zsöminek hívták, a fiút pedig Gerzsonnak. Nagyon aranyosak voltak, szerencsére nem haraptak, de előszeretettel szöktek ki, és bújtak el, általában a szekrénysor mögé, hogy még véletlenül se lehessen kiszedni őket. Zsömi erről leszokott, miután egyszer beszorult. Nekem ennyi élményem van tengerimalacokkal, egy barátomnak viszont annál több. Régen foglalkozott kisállat tenyésztéssel, de ma már saját kereskedése van.

Pár hónappal ezelőtt nyitott meg az üzlet, amit hosszas tervezés és munkálatok előztek meg. A legnagyobb feladat egy megfelelő polcrendszer megtalálása volt, ugyanis az üveg terráriumok igazán nehezek tudnak lenni, így olyan polcokra volt szükség, amik erősek és sokat bírnak.

Teljesen véletlenül talált rá a rackinglog.hu weboldalára, és attól kezdve már nem is keresett tovább, mert megtalálta a számára tökéletes polcokat. Vannak kisebb-nagyobb polcrendszerek, amik az irattárolástól kezdve, egészen a nagy raktárakig képesek ellátni az igényeket, de a barátomat értelemszerűen az előbbi verziók érdekelték.

Fém polcok közül három lehetőség állt rendelkezésre: egy horganyzott acélból készült polc, egy rozsdamentes acél anyagú, illetve a polcos állvány. A választás végül a rozsdamentes polcra esett, mivel hosszútávra tervezte őket beszerezni, és egy üzletben nem túl esztétikus, ha itt-ott elszíneződik egy polc, de ezzel ez elő sem fordulhat. Viszont, rendelt egy nagyobb kivitelt a horganyzott acélból készült salgó polcból is a raktárba.

A kettő egyébként nagyon hasonló: ugyanúgy nagy teherbírásúak, bár a salgó polcok valamivel többet bírnak, így raktárba tökéletesek. Viszont mind a két típusnak beakasztható polcai vannak, ami ugye azt jelenti, hogy kényelmesen lehet helyezni őket, ahogy éppen a szükség tartja.

Emellett a rackinglog.hu salgó polcaihoz lehet rendelni még különféle eszközöket is, vagyis inkább kiegészítőket. Például elválasztót, címketartót, vagy tárolót is. Így azt hiszem, hogy elárulhatom, hogy az eredeti tervvel ellentétben nem csak a raktárba került ebből a salgó polcból, hanem az üzlettérbe is, hiszen a címketartó segítségével az árakat és a termékek megnevezését könnyen fel lehet tüntetni, ami jól jön például az eledelekhez, és egyéb kiegészítőkhöz, akárcsak a tároló „fiókok” is. A rozsdamentes acél polcrendszer viszont maradt, hiszen azon akváriumokat és terráriumokat lehet könnyedén tárolni, esetenként kisállatokkal „megtöltve”.

A megrendelés menete is nagyon egyszerű volt, egy ajánlatkérő űrlapot kellett kitölteni helyben, a rackinglog.hu weboldalán, és a visszahívás is hamar megtörtént. A kisállat bolt pedig ezeknek a polcoknak köszönhetően nagyon rendezett és könnyen átlátható lett.