A tengerimalac és az energia tanúsítás rövid története

Egy barátnőm nemrég házasodott meg, két hétre elutaztak nászútra az újdonsült férjével, ez időre pedig engem bízott meg, hogy vigyázzak a tengerimalacára, aki szó szerint a szíve csücske. Ez mind szép és jó, viszont nekem még sosem volt tengerimalacom, és nem repestem a gondolattól, hogy rám bízza barátnőm a legféltettebb kincsét, hiszen semmit nem tudok az állat gondozásáról, etetéséről, stb.

Drága barátnőm persze bőségesen ellátott információval, de akkor sem akartam kötélnek állni, mert éppen most vagyok a lakáseladás és költözködés fergeteges huzavonájának kellős közepén, nem akartam, hogy bárki is a nyakamba varrjon még egy plusz felelősséget. A barátnőm azonban nem engedett a huszonegyből, így rajtam maradt a tengerimalac két hétre.

Viszont nem csak kedvencéről osztott meg értékes információkat, hanem ajánlott egy nagyon jó céget, amely energia tanúsítással is foglalkozik, és az egész országból bárki fordulhat hozzájuk. Az energia tanúsítás sajnos a lakáseladás része, így muszáj volt igénybe vennem a szolgáltatást. Abszolút megérte hozzájuk fordulni!

Villámgyorsan elkészítették a szükséges dokumentumot. Miután felhívtam őket, megbeszéltünk egy időpontot, mikor a hozzáértő munkatárs ki tud jönni a helyszínre, hogy felmérje az ingatlant. Az eredmény alapján megcsinálták a tanúsítványt, majd másnap már kézbe is kaptam. Viszont felhívták rá a figyelmemet, hogy abban az esetben, ha nagyon sürgős, fél nap alatt is elkészülnek, én pedig a 12 óra leteltével már meg is kapom az iratot. Ezzel a lehetőséggel viszont nem éltem, annyira nekem nem volt sietős.

A többi konkurens céghez képest olcsón dolgoznak, ráadásul, mint említettem, nagyon gyorsak. A telefonos és a “helyszínelő” kolléga is nagyon kedves volt, szóval emberileg is maximálisan meg vagyok velük elégedve.

A tengerimalac pedig köszöni szépen, túlélte a velem töltött időt, hála a mindentudó barátnőmnek, aki nem tartogatja magában önző módon az információt. Hála neki, energia tanúsítással és tengerimalacokkal kapcsolatos ügyekben is jártas vagyok. Ki tudja, annyira a szívemhez nőtt a kis jószág, lehet beszerzek magamnak egyet, ha végre túl leszek a költözködéses mizérián.