A hivatássá váló hobbikról beszélgettünk a minap a barátaimmal

Gyerekkorom óta szeretem tengerimalacokat, és mára már elmondhatom, hogy a hobbik a hivatásom is egyben. Egy kisállat-kereskedést vezetek ugyanis, ahol rengeteg tengerimalaccal találkozom a mindennapokban. Minden állatot szeretek egyébként, de ők valahogy nagyon közel állnak hozzám.

Nemrég az általános iskolai osztálytalálkozónkat tartottuk meg, ahol arról beszélgettünk, hogy kit hova sodort az élet. Az egyik egykori legjobb barátnőm pedig elmesélte, hogy nemrég váltott pályát és ma már szakácsként dolgozik. Ő is a hobbijának szenteli tehát most már a mindennapjait és bár egyáltalán nem olyan egy étterem konyháján dolgozni, mint otthon sütögetni, azért egyáltalán nem bánta meg a döntését.

Sokat mesélt arról, hogy milyen felszereltségű is az étterem konyhája, hogy milyen eszközök, berendezések segítik a mindennapokat. Ekkor került szóba a Légkeveréses sütő is, amit az rdealer.hu webáruházból szerzett be az étterem és azóta is elégedetten használják.

Ezek nagy teljesítményű, profi készülékek, berendezések, melyek sok-sok extra funkcióval rendelkeznek, hogy megkönnyítsék a profi szakácsok munkáját.

Légkeveréses sütő vásárlása előtt mindenképp érdemes itt szétnézni, mert igen széles kínálattal, profi, színvonalas, jó minőségű sütőkkel találkozhatunk. De nemcsak sütőt, sok minden mást is meg lehet itt venni, amire szükség van egy étterem konyhájában.

Kezdve a csomagolástechnikai eszközökkel, és az előkészítő gépekkel. A barátnőm mesélte, hogy a vendéglátóipart érintő munkaerőhiány közepette egyre többen vásárolnak ilyen előkészítő berendezéseket, melyen részben kiküszöbölik az emberi munkaerőt. Ezek a szeletelő, formázó gépek iszonyat sebességgel képesek egyébként dolgozni. Aztán vannak itt fagylaltképek is, és minden olyan eszköz, hűtő, fagyasztó, de még jégkásakészítő is, amire a legforróbb napokban szükség lehet.

A húsipari gépekre is szükség lehet, de ugyanígy kaphatók a hűtés és fagyasztás eszközei, a már említett italkészítők és természetesen kávéfőzők is. A mosogatásban is van segítség, mint ahogy sütés-főzésben is. Vannak például olyan gépek, melyek teljesen egyforma gombócokat készítenek például a pizzatésztából, ezeket pedig akár géppel is meg lehet formázni. Sőt, mindezt úgy, hogy ne ugorjon össze a tészta, még elő is lehet sütni.

És meg is érkeztünk a sütéshez, vagyis a légkeveréses sütőkhöz. Több típusú Euromax sütő is van a kínálatban, ezeket egy év garanciával lehet megvásárolni. Időzítővel, kézi párásítóval állnak rendelkezésre ezek a holland márkájú légkeveréses sütők, melyek igen nagy kapacitással rendelkeznek. De hát erre szükség is van egy étteremben, hogy gyorsan elkészüljenek a finom ételek. Ráadásul az rdealer.hu-nál mindezt széles választékban megtalálhatjuk, csakúgy, mint a többi konyhai felszerelést.

Légkeveréses sütővel gyorsan és hatékonyan tudunk mozogni a konyhában, és így gyorsabban a vendég elé kerülhet az elkészített fogás. Ezek a gépek megkönnyítik a mindennapokat és szebbé, finomabbá teszik a végeredményt. Gondoljunk csak arra, hogy például kézi erővel sosem lehet olyan egyformára szeletelni például egy répát, mint egy géppel.

Napjainkban az esztétikum is nagy szerepet játszik az éttermekben, sőt, véleményem szerint ez néha már túlzás is. Az étel kívánatosabb, ha szép, de a lényeg azért mégiscsak az, hogy finom legyen.

Légkeveréses sütőben pedig az rdealer.hu verhetetlen. Ebben maradtunk az osztálytalálkozón is, és nem tudom ugyan, hogy az étterem, ahol voltunk, honnan szerezte be az eszközeit, mindenesetre jó hangulatú estét töltöttünk együtt. Sokat beszélgettünk, nemcsak a főzésről, hanem a tengerimalacokról is. Szerintem nagyon jó néha egy kicsit kilépnie az embernek a komfortzónájából és megismerkedni a világ egy más szegletével.

Erre pedig tökéletes egy osztálytalálkozó.