Szavazás

Melyik a kedvenc tengerimalac fajtád?
 

Belépés

Hirdetések

Championátusi rendszer

A championátushoz szükséges Várományt (CR: Champion Recommendation) az I - III.-ig sorolt állatok közül adhat ki a bíró, ha az állatok minőségét champion-szintűnek ítéli. A Váromány (CR) odaítélése nem automatikus, hiszen a bíró javaslatát testesíti meg arra nézve, hogy az adott állat Champion legyen. A bíró a nevezési létszámtól függetlenül Várományt (CR-t) adhat fajtánként 2 állatnak, nemre való tekintet nélkül. Ha a fjtába nevezettek száma eléri a 15-öt, akkor abban a Fajtakategóriában 4 Váromány (CR) adható ki.

A Champion címet a klub vezetősége adja ki. Egy állat Champion címéhez három, legalább két különböző bírótól származó Váromány (CR) meglétének igazolása szükséges. A Váromány (CR) igazolásául a kiállítás helyszínén, a bírálatok zárása után kitöltött, a bíró és a kiállítási titkár által hitelesített bírálati lap szolgál.

Az Interchampion címet is a klub vezetősége adja ki. Egy állat Interchampion címéhez három, legalább két különböző bírótól, legalább két különböző országban szerzett váromány (CR), illetve külföldi minősítés esetén a győztes cím, valamint a Champion cím meglétének igazolása szükséges.

A Tengerimalac Klub elindította a Champion címek kiadását 2013. május 27-től. A honlapon keresztül lesz mód a megfelelő számú Váromány igazolásával a bejelentésre. A bejelentést követően visszajelzést küldünk, hogy nyilvántartás alapján a váromány regisztrálásra került-e, és hogy elfogadásra került-e a Váromány. Ezt követően kiállításra kerül a tengerimalac Champion, illetve Interchampion igazolása. Az igazolást vagy postai úton (bankszámlára történt díj átutalása után), vagy a következő kiállításon adjuk át.

A Champion címek kiadásának díja tengerimalaconként 500 forintba kerül. Postai úton történő eljuttatás esetén ez plusz 200 forint postaköltséget von maga után (természetesen több igazolás elküldése esetén csak egyszer számítjuk fel). Ajánlott postai küldeménynél ez +500 forint postaköltséget jelent.

Az igazolás kiadását követően a honlapra felkerülnek a tengerimalac adatai, és ettől fogva hivatalosan is használható a Ch. vagy ICh. előtagú cím.

Champion igénylő

Interchampion igénylő

A kérelemeket jelenleg az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre megküldve tudjuk elfogadni.